Zuiderzon, vroeger en nu

Op de eerste bekendmaking van een bijeenkomst over Zuiderzon kwamen vele reacties. Ook van oud-medewerkers die al jaren geleden naar andere delen van Nederland waren verhuisd. De werkgroep bestaande uit Jaap van der Ploeg, Henk Hijink en Gonno Leendertse is volop bezig met de voorbereidingen.

Dit betekent ook veel uitzoekwerk omdat Zuiderzon vele functies heeft vervuld: Bejaardenhuis, opvang Vietnamese bootvluchtelingen, postkantoor, gezinszorg, Zijper Museum en
vele jaren gemeentehuis Zijpe. Tegenwoordig is het weer een zorgcentrum met de naam Max Plazierhuis.

Op zondag 8 oktober aanstaande wordt de bijeenkomst over Zuiderzon gehouden, hoe de totstandkoming is gerealiseerd en welke activiteiten hebben plaatsgevonden. Dit ook met
medewerking van oud-medewerkers. Wanneer je in het verleden in Zuiderzon gewerkt hebt, op een andere manier ermee te maken hebt gehad of geïnteresseerd bent in het vroegere of huidige Zuiderzon, meld je dan aan via de onderstaande e-mailadressen.

Omdat het aantal stoelen in het Zijper Museum beperkt is graag melden, zo spoedig mogelijk maar uiterlijk voor 26 september. Dan kunnen we op tijd bericht geven over het programma en of we één of twee bijeenkomsten gaan houden.

Stuur je aanmelding aan: henk.hijink@quicknet.nl of jvanderploeg49@qmail.com

Wanneer je je al eerder hebt aangemeld hoef je dit uiteraard niet opnieuw te doen.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info