De Pen is Bij… Laura Kolb

In deze rubriek leveren wij de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

“Laura Kolb, 38 jaar en samenwonend met Joris de Groot en onze dochter Marlou”


Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Ik ben opgegroeid in Schagen, maar ongeveer 15 jaar geleden kwam ik in ’t Zand werken op de Sint Jozefbasisschool. In 2020 ben ik bij Joris ingetrokken aan de Wilhelminastraat en in 2022 zijn we na een grote verbouwing verhuisd naar ons mooie stekkie aan het kanaal.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Dat zijn heel veel dingen. Al sinds mijn 16e ben ik in de JP te vinden tijdens de kermis, maar ook Zandstock is altijd een mooi feest.

Sinds ik in ’t Zand woon, merk ik pas hoe sociaal iedereen hier is. Iedereen gedag zeggen of een enthousiaste zwaai, dat is iets wat ik niet gewend was in Schagen.

Veel mensen vragen of ik Schagen niet mis, maar er is geen moment geweest dat ik Schagen heb gemist. Alles wat ik nodig heb, kan ik vinden in ‘t Zand en als het hier niet is dan ben je snel in Schagen of Anna Paulowna.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Natuurlijk vind ik het mooiste plekje ons huis met uitzicht op de vlotbrug en een heerlijke tuin.

Verder vind ik het heerlijk om door het dorp te wandelen en geniet ik van de beesten in het hertenkamp. Deze plek hoop ik nog lang te kunnen bezoeken, zodat ons dochtertje dezelfde liefde voor dieren kan ontwikkelen. Ik vind het ook leuk om in het gebied rondom de eendenkooi de verschillende vogels te zien en horen.

 

Wat is je mooiste herinnering?

De dag dat we de nieuwe kap op ons huis hebben geplaatst was een bijzondere dag. Als je al maanden bezig bent met voorbereiden dan is het heel spannend om op die ene dag te zien of alles wel goed past.

De meest recente mooie herinnering is de dag dat we thuis kwamen met Marlou en we voor het eerst met z’n drieën thuis waren.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Ik ben een echt buitenmens, dus ik geniet vooral als ik lekker aan het wandelen of hardlopen ben en sinds een aantal jaren vind ik ook een mooie fietstocht erg leuk. Daarnaast geniet ik ook als ik tussen de paarden ben. Heel af en toe rijd ik zelf nog op een paard, maar de laatste jaren begeleid ik vooral anderen in de sport.

 

Wat mist ’t Zand?

Ik heb de afgelopen jaren niets opgemerkt wat er niet is.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

We zijn blij dat we met een kleintje de hele nacht kunnen doorslapen, dus liever niet storen ’s nachts. Natuurlijk mag iemand die mij echt nodig heeft ’s nachts bij me aankloppen en als diegene een bakje met chocolade rozijnen meeneemt spring ik net iets sneller uit bed.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

zie ik een gezellig, gemoedelijk en sportief dorp voor me.

 

Mijn antwoord op de vraag van Joyce Bleijendaal;

Laura, voelde je, je direct welkom in ’t Zand of heb je echt je best moeten doen om hier te wennen?

Ik voelde me direct welkom in ’t Zand, dit kwam doordat ik al veel mensen kende via school, maar vooral doordat ik in zo’n warme vriendengroep terechtkwam.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Rachel van Diepen, omdat we bijna naast elkaar wonen aan het kanaal en vanaf dit schooljaar worden we ook duo-collega’s op de Bloeikas, maar eigenlijk kennen we elkaar nog helemaal niet.

 

Deze Zandtemer zou ik graag de volgende vraag willen stellen: 

Rachel, je komt dit schooljaar werken op de Bloeikas, wat lijkt jou het leukst aan het werken in ’t Zand?

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info