Verslag 3e klaverjasavond seizoen 23/24

Bij afwezigheid van de secretaris, die een verjaardag van een één of andere bekende belangrijker vond dan klaverjassen, mag de voorzitter zijn verhaal doen. Het werd wederom een gedenkwaardige avond. Tal van smoezen om niet te komen resulteerde in een opkomst van zes tafels. Als alle zieken, vakantiegangers en verjaardagsvierders erbij zouden zijn geweest, dan hadden ook zij kunnen zien hoe de ene bakker, de taart van de andere bakker op vrat. Wij zagen hoe de gewonnen taart de deur niet uit ging. Het mes, die bij ons gewoon in de keukenla ligt en niet op tafel, ging erin en de taart werd verdeeld onder de aanwezigen. De één iets meer dan de ander… Dat is eigenlijk, in dit specifieke geval, het beste scenario. Hiermede wordt tevens voorkomen dat je daags erna bij de koffie niet voor een steenachtige verrassing komt te staan.

Bekende lezers begrijpen dat Peter en Sophia de 1e prijs hadden gewonnen. Voor de 2e plaats hadden Koos en André zich aangemeld.  Zelfs gerenommeerde koppels gingen met elkaar, in liefst 2 aaneengesloten rondes de strijd aan. Ditmaal waren het Cor (ja, de oud-voorzitter en vroeger ook nazitter) en Tiny tegen Cor en Bert. Zij hadden 2 rondes nodig om met elkaar uit te maken wie met de troost M en M’s naar huis mochten gaan, de spreekwoordelijke rode lantaarn was voor Cor en Tiny.

Herman en Robert namen de schnitte als tussenprijs in beslag en vluchten vrijwel direct, nog niet wetende wat er later die avond met de 1e prijs zou gebeuren…

De gelegenheidsduo’s hadden even tijd nodig om aan elkaar te wennen. De vakantiegangers Theo en Wil werden node gemist. Fons en Jan hadden bijna een gemiddelde avond. Frans en Marian konden ook geen potten breken en eindigden in de middenmoot.

Voor de zieken veel beterschap en ook jullie tot de volgende keer. Dat zal 16 februari zijn in onze IJsstolp!

Uitslag 19-1-2024

  1. Peter en Sophia            5301
  2. Koos en Andre              5293
  3. Alex en Bianca              5005
  4. Willem en Lodewijk    4739
  5. Marian en Frans          4708*

Stand na ronde 3 (beste 2 uit 3)

  1. Ronald en Arjan        10679**
  2. Herman en Robert   10204
  3. Koos en Andre             9810
  4. Kees en Willem           9561
  5. Willem en Lodewijk   9542

 

 

 

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info