75 jaar vrijheid – Nieuwe datum

Op 8 mei 1945 reden de Canadese troepen over de Rijksweg door ’t Zand richting de marinestad Den Helder. Langs de hele route vanaf Alkmaar stonden massa’s mensen om de bevrijders te begroeten. Ook in ’t Zand: een serie foto’s, gemaakt door hoofd der school meester Adriaan Kager, geeft een beeld van de doortocht. Deze foto’s zijn teruggevonden in het fotoarchief van Nic Tesselaar. Op 28 en 29 augustus werd de bevrijding uitgebreid gevierd.

De foto’s zijn nu te zien op www.tzand.info –> ’t Zand –> Door de tijd heen.

U zult uit de media ongetwijfeld begrepen hebben, dat onze activiteiten rondom 75 jaar Vrijheid op 8-9-10 mei om zeer begrijpelijke reden niet doorgaan.

Het comité heeft besloten om alle festiviteiten door te schuiven naar 28-29-30 augustus a.s. Zoals hierboven al te lezen is, werd toen namelijk de bevrijding in ons dorp gevierd: op 28 augustus voor de kinderen en op 29 augustus voor de volwassenen. Wij hopen dat 75 jaar later nog eens dunnetjes over te doen.

Onze speciale krant met het programma e.d. komt tijdig in augustus bij u op de mat en verder zullen communiceren via www.tzand.info. Wij gaan de Sportvriend nu al missen……..

Op de foto hierboven ziet u links Nel Strooper-Bleijendaal, rechts Ans Schrama-de Wit, in de wagen (slecht zichtbaar) ligt Git Pater-Bleijendaal, deelname aan de optocht vanuit de Kolksluis, 28-08-1945.

 

Het comité 75 Jaar Vrijheid ’t Zand is een samenwerking van Dorpsraad, Ouderen Vereniging Zijpe, WBO, Bevrijdingsfestival, Oranjecomité, de Zonnebloem, St. Stimulering Dorpsactiviteiten, basisschool Zandhope, St. Jozefbasisschool, kerkbestuur O.L.V. Visitatie, Zakenclub, Stichting De Sportvriend.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info