Bart Hoekman wint Stolper biljartkampioenschap

Bart Hoekman (65) heeft vriend en vijand verrast door het Stolper Biljartkampioenschap te winnen. Afgelopen zaterdag versloeg hij in de finale Koen Schouten. De prestatie mag bijzonder knap genoemd worden, aangezien Hoekman nog maar driekwart jaar aan biljarten doet. De derde plaats ging naar Herman Dekker. Hij versloeg Leo Bruin, die vierde werd.

Maar liefst 64 biljarters deden vanaf maandag 8 februari mee aan het prestigieuze toernooi. Hoekman won al zijn partijen met minimaal verschil. ,,Ik hoefde niet zoveel caramboles te maken. Dat scheelde enorm. Daarbij had ik over geluk geen klagen.”
Nadat hij vorig jaar met pensioen ging kreeg hij van zijn vrouw een keu. Hoekman besloot zich aan te melden bij biljartclub D.O.S., spelend op donderdagavond. ,,Extra les volg ik op de Rietveld Academie aan de Oude Rijksweg. Daar train ik iedere vrijdagmorgen. Verder luister ik goed naar mijn clubgenoten van D.O.S. Zij geven mij waardevolle tips.” Hoekman heeft overigens al nieuwe doelen gesteld: ,,Ik wil nu net als Adriaan Jongejan het toernooi twee keer achter elkaar winnen. Hij is de enige speler die dat heeft gered.” Komende vrijdag wacht voor de kampioen eerst weer een training van Gerrit Rietveld.

Een trotse kampioen
Een trotse kampioen
Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info