Coen Donker komt in Limburg man met de hamer tegen

De vierde LJC is afgelopen zaterdag verreden in het prachtige Sittard op het Watersley Sport & Talentenpark. Hier is ook het MTB Olympisch Kwalificatie Team (OKT) gevestigd die op hetzelfde parcours traint.

Het uitgezette parcours was van hoog niveau, technisch en met heel veel hoogtemeters. De start was op asfalt vals plat omhoog. Daarna tussen gebouwen door over gras en paden, over een oude bunker gevolgd door een bos met een pittige afdaling. In het bos kwamen de renners van alles tegen; single track, rock gardens, haarspeld bochten, steile korte en lange klimmen en afdalingen. Kortom een echt internationaal parcours.
Coen Donker startte in categorie zes met 39 deelnemers en stond bij de start op de tweede startrij. Hij had een sterke start en kwam als tweede door de eerste bocht. Het parcours was 2600 meter en met 65 hoogte meters. Totaal heeft Coen zes ronden gereden dus net geen vierhonderd hoogte meters! De eerste vier ronden reed Coen goed mee in de kopgroep van vijf personen maar… daarna kwam de man het de hamer. De vijfde ronde viel hij terug naar de tiende plaats en finishte op karakter achttiende. Moe maar met nieuwe ervaring keerde Coen weer terug naar ’t Zand.
De volgende LJC is zaterdag 16 april in Oldenzaal.