“Cybercrime-ontbijt” op 11 oktober bij SkagaVenture 

Bent u voorbereid op cybercriminaliteit? Bent u zich bewust van de risico’s?

Gemeente Schagen organiseert op vrijdag 11 oktober om 7:30 uur een gratis ontbijtsessie voor ondernemers bij SkagaVenture, Witte Paal 3k, 1742 NL te Schagen. De heer Thomas Stols van het regionaal Platform criminaliteitsbeheersing Noord-Holland geeft een presentatie over de impact van cybercrime.

Ondernemers zijn van harte welkom bij dit voed- en leerzame ontbijt. Om informatie te krijgen over wat cybercrime is en hoe je hiertegen gewapend kunt zijn.

De computer en internet zijn niet meer weg te denken uit ons (bedrijfs)leven.  Helaas ook de negatieve kant van het wereldwijde web. Gijzelsoftware is, naast phishing, identiteitsfraude en oplichting, de meest voorkomende vorm van cybercrime waar ondernemers en inwoners mee te maken krijgen. De snelheid waarmee cybercrime zich ontwikkelt, is enorm. Het is een miljarden business voor de criminelen. De schade bij een cyberincident kan groot zijn. Denk alleen al aan de kosten voor herstel of vervanging van een website, programma’s of data, maar ook omzetverlies en reputatieschade.

Burgemeester Marjan van Kampen: “Cybercrime is de afgelopen jaren een steeds groter probleem geworden. Ook al denkt u : “dat overkomt mij niet’. Het kan iedereen overkomen. Laat u daarom goed informeren.”

Voor de presentatie en het ontbijt moeten de ondernemers zich wel opgeven. Dit kan tot uiterlijk 8 oktober bij https://www.rpcnh.nl/activiteiten/  Meldt u zich wel op tijd aan, want vol is vol.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info