De Pen is Bij…Annie van der Voort-van Muijen

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

Ik ben Annie van der Voort-van Muijen geboren in Callantsoog. Getrouwd met Piet van der Voort. Wij hebben 3 dochters Annet, Annemiek en José. Zij zijn alle 3 getrouwd en ik ben nu oma van 6 kleinkinderen. (Leo bedankt voor het doorgeven van de Pen)

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Sinds mijn huwelijk 23-8-1972. Wij zijn begonnen in de Tulpstraat met een melkwagen en een dubbelstel en na 4 jaar verhuisd naar de Kanaalkade 58. Na 12 jaar zijn we weer verhuisd omdat ons transportbedrijf steeds groter werd. Wij kregen de kans om op het toen nieuwe industrie terrein nieuw te bouwen op Kanaalkade 72. Dit was in 1988 Hier wonen wij nog steeds met veel plezier. In 2009 is het transport overgegaan naar Tas. Nu houd ik mij bezig met de Zakenclub, de Stichting Ontwikkeling Kolksluis en Voorttrans Truckservice waar transportmiddelen worden gerepareerd en gekeurd.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

’t Zand is een ondernemend, gezellig, samenhorig en sportief dorp. Als er iets moet gebeuren in of voor het dorp zijn er altijd mensen die zich hier voor inzetten.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

De kerk met het kerkhof. Een klein dorp met een hele mooie kerk waar we met zijn alle trots op kunnen zijn. En dan het kerkhof zo mooi en goed onderhouden, een plek van troost voor velen. Ook als ik wandel op de Zijperdijk kan ik volop van de omgeving genieten, de vogels, de bloeiende bloemen in het voorjaar enz.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Gelukkig heb ik heel veel mooie herinneringen. De geboorte van mijn kinderen en kleinkinderen. Maar onlangs (april dit jaar) ben ik wezen wandelen in Italië. Dit was een enorme ervaring. Fantastisch. De rust, de mooie natuur, het afzien, alles bij elkaar geweldig.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Van de natuurwisselingen. (lente, zomer, herfst, winter) De veranderingen die dit met zich meebrengt in de natuur. Van mijn gezin, man, kinderen en kleinkinderen.

 

Wat mist ’t Zand?

Kan hier moeilijk iets bij bedenken. Alleen de aanleg steiger zou ik graag langer zien.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Bij nood aan de man sta ik voor iedereen klaar.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Denk ik aan het dorp waar ik al jaren met veel liefde woon en met veel plezier hebt gewekt.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Anita Bakker, omdat zij een fantastisch secretaresse voor de Zakenclub is.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info