De Pen is bij… Jitse Dekker

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Jitse Dekker.

 

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Heel m’n leven al. Ruim 22 jaar.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

De gezelligheid! Het ons kent ons gevoel bevalt me goed. Zet daarnaast de vele activiteiten en feestjes die worden georganiseerd en je hebt de basis voor een mooi dorp!

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

De straat waar ik woon, de Pastoor Velzeboerstraat. Maar ook het uitzicht bij Oma haar huis aan de Pater de Witstraat, is rond deze tijd altijd een mooie plek. Uitkijkend op de bloembollenvelden, het Knepperspad en het kanaal.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Er zijn er velen. De feestjes als kermis zijn mooie herinneringen. Maar ook de zomervakanties mogen in het rijtje niet ontbreken. Net zoals de vorige schrijver Martijn Groot, doe ik ook mee aan de zwemtocht voor Spieren voor Spieren van Den Helder naar Texel. Dit gaat dan ook een mooie herinnering worden. Lezers die mij willen steunen, kunnen een donatie doen via http://www.betough.nl/held/jitse-dekker/. Ook kun je Martijn en mij volgen via de Facebookpagina https://www.facebook.com/pages/Tanya-Martijn-en-Jitse-voor-Spieren-voor-Spieren/1582640385350964.

 

Waar kun je o.a. van genieten?

De kermis en Zandstock zijn jaarlijkse activiteiten die je niet wilt missen. Verder geniet ik graag van een goed concert. Ik bezoek er vaak en de een is nog mooier dan de ander!

 

Wat mist ’t Zand?

Ik lees hem hier vaker, het openbaar vervoer mag in ’t Zand wel wat beter.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Het liefst blijf ik lekker slapen, maar mocht er iets met iemand aan de hand zijn, sta ik meteen naast m’n bed.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Het gezelligste dorp van Nederland.

 

De pen gaat naar Zandtemer…

Lizzy Dekker

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info