Funklasse succesnummer bij Ronde van ’t Zand

De Funklasse is afgelopen zondag een succesnummer gebleken bij de Wielerronde van ’t Zand. Om 11.15 uur werden twintig wielrenners weggeschoten voor tien rondjes door het dorp. De eerste omloop ging Cees ‘Lap’ de Wit voor op de solex. Nadat hij gelost was ging het spel op de wagen.

Het tempo lag gedurende de wedstrijd hoog. Uiteindelijk wisten negen renners te ontsnappen en zij bepaalden het verloop van de koers. In de sprint die uiteindelijk volgde op de Irenestraat ging de zege naar oud-Zandtemer Jos Smit. Achtereenvolgens eindigden Gerard Fledderman, Arnold de Boer, Martijn van Zessen, Dick Hoekstra, Ed Portegijs, Co van Buuren en Roy Portegijs. De organisatie heeft al laten weten dat de Funklasse ook volgend jaar terug keert op het programma.
Aansluitend reden de Masters 40+ hun 29 rondjes over het parcours. Hierin stond er geen maat op Brian Burggraaf. Zandtemer Brian Tamis eindigde als achtste, Sjer Slijkerman finishte op de vijftiende plaats. De strijd bij de Amateurs/Sportklasse/Junioren was een prooi voor Melvin Bos. In deze klasse eindigde Nick Slijkerman verdienstelijk als 21ste. Op een inmiddels nat parcours werden de Elite-mannen om half vier weggeschoten door rondemiss Luna Stoutjesdijk. Negentig kilometer en dus 52 rondjes later kwam Zwollenaar Bas Tietema als eerste over de streep. Hij bleef zijn medevluchters Roy Pieters, Mitchell Huenders en Lars van de Vall voor.

FOTOGRAFIE ANDRÉ SONDERMAN

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info