Drukke tijden voor Rijschool Rick

Zakenclub ’t Zand organiseert sinds 1998 de verkiezing Ondernemer van het Jaar onder haar leden. Elk jaar selecteert de zakenclub vier ondernemers die strijden om deze felbegeerde prijs. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Zakenclub ’t Zand op dinsdag 15 januari 2019 in Sportcafé ’t Zand wordt bekend gemaakt wie tot ondernemer van het jaar 2018 is gekozen en zo de opvolger wordt van Art & Metal. Op www.tzand.info komen de genomineerden aan het woord. Vandaag Rick Bellis.

 

Het is een druk jaar geweest voor Rijschool Rick. Aan de Lagedijkerweg in Schagen opende het bedrijf in oktober een vestiging en daarmee nam het aanbod aanzienlijk toe. “Naast auto-, aanhanglessen bieden we motor- en bromfietslessen aan en mogen we bromfietsexamens laten afnemen in Schagen”, zegt Rick Bellis. “Ons pand gebruiken we verder voor het geven van theorielessen.”

Deze theorielessen worden aangeboden via www.noordkoptheorie.nl en zijn ook toegankelijk voor leerlingen die hun rijlessen bij een andere school volgen. Rijschool Rick is inmiddels een VOF geworden, nadat zijn vrouw Cindy in het bedrijf stapte. “Ze deed altijd al veel en vanwege de drukte is dat bijna een fulltime job geworden. Ze verzorgt de administratie en plant de examens in. Dat neemt mij weer werk uit handen. Ik werk al zestig uur per week en zit met name in de auto. Dat blijft toch het leukste om te doen.”

 

Goede instructeurs

Bellis (35) begon zijn onderneming drie jaar geleden. “Toen hadden we één lesauto. Ik had niet de intentie om groter te worden, maar vanaf het begin was het meteen enorm druk. Inmiddels hebben we zes auto’s en zijn we bezig met een zevende. Het vinden van goede instructeurs is een aandachtspunt. Zij zorgen voor de kwaliteit en gezelligheid in de auto. Dat vinden we belangrijk. Ons slagingspercentage ligt rond de zestig procent, terwijl het gemiddelde in onze regio rond de vijftig procent ligt. Deze cijfers willen we blijven waarborgen.” Kijk voor meer informatie op www.rijschoolrick.nl.

 

Klik hier voor de kerstkrant ’t Zand inZicht.

Foto gemaakt door André Sonderman

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info