Het schoolplein Schip heeft eindelijk een naam…

Donderdagmiddag was het dan eindelijk zover. Het gestrande schip op het schoolplein van de Bloeikas heeft een naam gekregen en is daarmee officieel gedoopt tot: ’t Kofschip.

Het schip is onderdeel van de upgrade van het schoolplein waarvoor de benodigde centen zijn gegenereerd middels vele geldinzamelingsacties door de Bloeikas en de leerlingen. Een onderdeel van deze acties was het bieden op het mogen geven van een naam aan het te plaatsen schip. Het hoogste bod kwam van de Stichting Stimulering Dorpsactiviteiten ‘t Zand en omstreken (SSDA) en Dorpsraad ‘t Zand.

De SSDA en de Dorpsraad vonden het een leuk idee om de leerlingen van de Sint Jozefschool en De Zandhope een naam te laten bedenken. Er zijn vele namen ingediend waaruit een vakkundige jury een top10 heeft geselecteerd. Hier kon iedereen uiteindelijk stemmen op diens favoriet. Er werd in totaal 108 keer gestemd en met 29,6% van de stemmen won de naam: ’t Kofschip.

Deze naam werd voorgedragen door 3 verschillende leerlingen; Kevin Vink, Iris Sneekes  en Sarah Veeken. Zij hadden gisteren de eer om, samen met een echte piraat, het schip te dopen onder het toezicht van alle leerlingen van de Bloeikas.Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info