Kerstbomeninzameling 2023

Ook in 2023 zamelt gemeente Schagen weer kerstbomen in. “Ieder jaar zamelen wij de kerstbomen in, want een kerstboom moet niet in de groene bak verdwijnen. Daarnaast levert het inzamelen met name voor onze jeugd een mooi zakcentje op”, legt wethouder Hans Heddes uit. “Voor elke ingeleverde kerstboom ontvang je € 0,50! Ik roep dan ook alle kinderen op om ons weer te helpen met het verzamelen van de kerstbomen.”

Niet in de groene rolcontainer
Stop de kerstboom niet in de groene container. Stamhout van de kerstboom verteert bijna niet. Geef de kerstboom daarom aan de jeugd mee of breng hem langs bij de milieustraat van de HVC aan de Zijperweg12B te Schagen. Van de kerstbomen worden houtsnippers gemaakt die de gemeente gebruikt voor o.a. wandelpaden.

Inzamellocaties
Heeft u meer dan 30 kerstbomen staan? Vanaf 3 januari kunt u de ingezamelde kerstbomen aanmelden. Dit kan telefonisch via (0224) 210 305 tussen 8.00 en 16.00 uur.  Of u kunt het aantal bomen aanmelden in de Fixi app. Noem hierbij uw naam, adres, telefoonnummer en aantal bomen. Let op! Vóór verzenden het vinkje ‘niet openbaar’ aankruisen. De bomen worden op afspraak, op locatie versnippert of opgehaald. Het verdiende geld wordt per bank overgemaakt naar de door u opgegeven bankrekening. Als bewijs krijgt u een bon waarop de relevante gegevens staan.

Enkele bomen en kleine aantallen kunnen ingeleverd worden op daarvoor aangegeven inzamellocaties. Daar wordt ter plaatse contant afgerekend. Deze inzamel locaties zullen op 9, 10, 11 en 12 januari tussen 14.00 en 15.30 uur opengesteld worden. Zie onderstaande planning voor alle inzamelpunten en data.

Inzamelpunten kerstbomen gemeente Schagen

Datum

Kern

Locatie

9-jan

Schagerbrug

P. Ottstraat Sportterrein

9-jan

Oudesluis

Parkeerterrein voetbalvelden

9-jan

t Zand

Achter de Multitreffer

9-jan

Callantsoog

Jewelplein

9-jan

Petten

Voetbalvelden parkeerterrein

10-jan

Sint Maartensbrug

Dorpshuis parkeerterrein

10-jan

Sint Maartensvlotbrug

Gerrit vd Sluisstraat bij glasbak

10-jan

Burgerbrug

Burgerweg parkeerplaats

10-jan

Warmenhuizen

De Doorbraak parkeerterrein

11-jan

Schagen

Parkeerterrein P. Ottstraat

11-jan

Schagen

Merelstraat parkeerterrein

11-jan

Schagen

Wilgenlaan parkeerterrein

11-jan

Schagen

Jozef Israëlstraat nabij “de Ark”

12-jan

Dirkshorn

Veersloot parkeerplaats

12-jan

Waarland

Deen parkeerplaats

12-jan

Tuitjenhorn

De Rietkraag naast 27

12-jan

Sint Maarten

Sportparklaan

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info