Levensboom

Als Parkinsonverpleegkundige ga ik naar de mensen toe, zowel in het verpleeg- en verzorgingshuis, als bij mensen thuis. Het kan zijn dat collega’s mij vragen om bij mensen langs te gaan, dat de neuroloog of Parkinsonverpleegkundige vanuit het ziekenhuis contact met mij opneemt of dat ze mij via Parkinsonnet hebben gevonden.

 Ik kom voor de tweede keer bij deze mevrouw.

 Tijdens ons gesprek krijgt zij een pakketje en omdat deze goed dichtgeplakt is met plakband, vraagt ze mij of ik haar wil helpen met openmaken. In het pakketjes zit een hele mooie ketting die een levensboom symboliseert. De blaadjes van de bomen zijn kleine helende stenen. Hierbij zit ook een briefje met uitleg waarom de ketting is opgestuurd. 

 “De levensboom geeft je kracht om je levenspad verder te bewandelen” 

 Mevrouw was onder de indruk van het geschenk die zij had mogen ontvangen en om heel eerlijk te zijn was ik ook enorm onder de indruk van de tekst die bij de ketting zat. Voordat ik wegging vroeg mevrouw mij om de ketting bij haar om te doen.

 Mijn naam is Mariëlla van Vliet. Ik werk bij Woonzorggroep Samen als Parkinsonverpleegkundige en kom bij mensen die de ziekte van Parkinson of een Parkinsonisme hebben die zowel thuis wonen, in een verzorgingshuis of verpleeghuis. Uit de gesprekken die ik met de mensen heb, komen vaak boeiende onderwerpen. Mocht u na het lezen van één van mijn verhalen behoefte hebben aan een Parkinson gespecialiseerde verpleegkundige, ergotherapeut, fysiotherapeut of diëtist? Dan kunt contact opnemen via telefoonnummer 088 – 6194100 of mailen naar zorgbemiddeling@wzgsamen.nl

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info