Mijn beleving van de maand juni

MIJN BELEVING VAN DE MAAND JUNI
Door Gerard Schagen

Er was weer veel te zien en beleven op de Open bedrijvendag. Langs de hele Kanaalkade geparkeerde auto’s, dus ook veel mensen van buiten ’t Zand. De bedrijven en bedrijfjes hadden er alles aan gedaan om goed voor de dag te komen.  De auto’s van Tas stonden netjes in het gelid te glimmen.

Ik sla de krant open en zie dat er een Schager Compliment is uitgereikt aan Cor Wals vanwege zijn verdiensten voor zvv “Piet Pann”.

Zegt u niets natuurlijk, maar Cor Wals heeft ook iets met ’t Zand. Al 13 jaar is hij als Schagenees al lid van de Dynamic Tennis. Ook hier toont hij een tomeloze inzet, is heel fanatiek, goed hoorbaar, maar bovenal sportief. Hij voelt zich niet te groot om ook met de mindere goden te spelen en beginnelingen maakt hij enthousiast.
Mijn ervaring was altijd; als je met Cor speelde presteerde je net wat meer…
Wilt u dit ook ervaren? In september gaat het feest weer beginnen.

Ik was weer met de Zonnebloem op stap, deze keer met Hilke als chauffeur, altijd een veilig gevoel. Met een flinke stoet auto’s ging het richting “Kremlin” de kunsttuin van die dag 78 jaar geworden Ger Leegwater, die al weer een nieuw project onder handen heeft, dat alle anderen moet overtreffen.
Prachtige bouwwerken vrijwel alles gemaakt van gebruikt materiaal.
Ger kan alles gebruiken, één telefoontje en hij komt bij je langs. Zoals de vrouw die zei “Ik heb nog wat oude tegeltjes” Ger er op af, met de aanhangwagen. Bleken het 3 tegeltjes te zijn in een schoenendoos. Zo waren inleiding en rondleiding ook doorspekt met veel humor en anekdotes.
Ook deze middag was een legertje zonnige vrijwilligers in touw om alles in goed banen te leiden. Bedankt!!!

Petje af en ook nog eens een diepe buiging voor Maarten v.d Weijden. Wat een prestatie en doorzettingsvermogen… Als je dacht; “nu kan hij niet verder, nu moet hij stoppen”, nam hij even zijn rust en richtte hij het vizier weer op Leeuwarden.
Dan word ik echt nijdig als één of andere hotemetoot van een roddelblad voor de TV verklaart dat Maarten doet aan zelfverheerlijking. Weer zo iemand die zich niet verdiept in achtergronden en doelstellingen.

Ook het NHD had weinig ruimte over voor deze prestatie. Een heel weinig zeggend stukje zonder enige diepgang en een heel klein fotootje, dat was alles…

 

Juni was in de Noordkop extreem droog, slechts 2 dagen nattigheid en dat leverde 14 mm op. Vorig jaar was dat nog 117 mm en het gemiddelde staat op 87.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info