Meedoen Noordkop: voor verenigingen en inwoners

Woont u in gemeente Schagen, hebt u een klein inkomen en weinig vermogen? Gaan uw kinderen nog naar school en zijn ze jonger dan 18 jaar? Dan hebt u mogelijk recht op de regeling Meedoen Noordkop.

Bent u bestuurder van een (sport)vereniging in Schagen? Dan is de regeling Meedoen Noordkop ook interessant voor uw vereniging.

Voor inwoners
Sporten is leuk en goed voor de gezondheid. Maar als je elk dubbeltje moet omdraaien, gaan andere dingen wel eens vóór het lidmaatschap van een sportvereniging. Er is een oplossing: Meedoen Noordkop.

In Meedoen Noordkop kunnen schoolgaande kinderen uit gezinnen met lage inkomens deelnemen aan sport en culturele activiteiten. Zodat ieder kind over de middelen beschikt om te kunnen sporten of deel te nemen aan culturele activiteiten. De regeling wordt aangeboden in een webshop, waarop sportverenigingen en culturele instellingen zich kunnen presenteren.

Voor verenigingen
Meedoen Noordkop bestaat uit een webwinkel waarop ouders activiteiten en producten kunnen ‘kopen’ voor hun kind(eren). Het budget wordt door de gemeente ter beschikking gesteld. Verenigingen kunnen zich via de webwinkel aanmelden om zo meer leden te krijgen. Hebben de ouders gekozen hun kind(eren) lid te maken van een vereniging, dan krijgt de ledenadministratie van die vereniging een e-mail met gegevens. De kosten voor het lidmaatschap worden vervolgens overgemaakt door de gemeente op het door de vereniging opgegeven bankrekeningnummer.
Gemeente Schagen (en Hollands Kroon) willen graag zoveel mogelijk verenigingen opnemen in de webshop. Als een vereniging zich inschrijft op de webshop werft de vereniging zo nieuwe leden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden voor een vereniging.

Voor meer informatie voor ouders en/of inschrijving van een vereniging op de website, zie www.meedoennoordkop.nl.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info