Multidisciplinaire studenten start-up ‘BAK-E’ transformeert fiets opladen

Een groep van vijf ambitieuze studenten aan de Hogeschool Inholland in Alkmaar heeft de sprong gewaagd naar ondernemerschap met de lancering van ‘BAK-E’. Samen met behulp van donateurs en stichting Jonge Honden hebben zij een innovatieve oplossing voor kabelmanagement van acculaders voor elektrische fietsen. 

Deze multidisciplinaire groep studenten, bestaande uit drie technische bedrijfskunde studenten en twee werktuigbouwkunde studenten, is voortgekomen uit een gezamenlijk schoolproject en heeft nu de kans gegrepen om hun visie om te zetten in een bloeiend studenten bedrijf. Twee van de studenten komen uit ’t Zand, Mike Zwaneveld en Jip Zwaan. Ze zijn vastbesloten om een stukje zorg weg te nemen bij mensen die elektrische fietsen gebruiken.

‘BAK-E’, zoals de groep het noemt, is een elegante en duurzame oplossing voor een alledaags probleem. Het product transformeert het rommelige en potentieel gevaarlijke landschap van verspreide acculaders voor elektrische fietsen. Vaak liggen deze laders overal en nergens, waardoor het risico bestaat dat ze verkeerd worden aangesloten op de verkeerde accu’s, worden blootgesteld aan vocht of beschadigd raken door gebruikersschade. Dit kan resulteren in verkeerd opgeladen of beschadigde fietsaccu’s, wat ongemak en extra kosten met zich meebrengt.

Daarnaast brengen rondslingerende draden ook veiligheidsrisico’s met zich mee, omdat mensen kunnen struikelen en vallen over de wirwar van kabels.

‘BAK-E’ biedt een elegante en praktische oplossing voor al deze problemen. Door de ‘BAK-E’ eenvoudig aan een muur of kast te bevestigen, krijgen de acculaders een vaste en veilige plek. Het product is 100% recyclebaar, roest niet en ontworpen met oog voor detail en gebruiksgemak, zodat iedereen er profijt van kan hebben.

De groep student-ondernemers is overweldigd door de enthousiaste reacties van mensen die ‘BAK-E’ hebben gezien en begrijpen hoe het hun leven kan verbeteren. Ze geloven sterk in de waarde van hun product en zijn vastbesloten om elektrische fietsers overal te helpen de zorgen rond het opladen van hun fietsen weg te nemen.

U kunt via de website www.Bak-e.nl nu ook zelf een bak-e aanschaffen voor uzelf of als cadeau voor de feestdagen!

Lees hier het artikel uit het Noord-Hollands dagblad:

Courant 30 november Bak-e

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info