Oproep open monumentendag

Inwoners met een historisch pand, waarvan de geschiedenis nog te zien is, kunnen meedoen aan Open Monumentendag. Dit keer zijn de Open Monumentendagen op 14 en 15 september. Het thema is: ‘Plekken van Plezier’. Of, zoals de Europese Heritage Days het melden ‘Arts & Entertainment’.

Het gaat om plekken waar mensen zich in vorige eeuwen hebben vermaakt. Welke monumenten zijn daarvoor het podium geweest? Hoe is een plek in gebruik geweest voor het vermaak van de mensen, voor vrijetijdsbeleving? Zijn er eigenaren van panden in dorpen en stad van gemeente Schagen die hier iets over kunnen vertellen of laten zien? Zij zijn welkom om mee te doen en hun pand open te stellen.

 

Het thema ‘Plekken van Plezier’ sluit aan op de  het actuele thema van de European Heritage Days 2019: Arts and Entertainment. Open Monumentendag is onderdeel van deze Europese monumentendagen. Meer informatie en inspiratie is te zien op de landelijke website via https://www.openmonumentendag.nl/

Alle eigenaren die het leuk lijkt om deel te nemen aan de Open Monumentendagen, hun pand open te stellen of een leuke activiteit te organiseren zijn welkom. Zij kunnen contact opnemen met Charissa van Eijk, adviseur Erfgoed, via Charissa.vaneijk@schagen.nl of 0224-210337. Graag krijgt de gemeente alle reacties voor 10 juni.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info