Stijgende lijn voor Slager Andringa

Zakenclub ’t Zand organiseert sinds 1998 de verkiezing Ondernemer van het Jaar onder haar leden. Elk jaar selecteert de zakenclub vier ondernemers die strijden om deze felbegeerde prijs. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Zakenclub ’t Zand op donderdag 6 januari 2022 wordt bekend gemaakt wie tot ondernemer van het jaar 2021 is gekozen en zo de opvolger wordt van Hoveniersbedrijf Stef van den Berg. Op www.tzand.info komen de genomineerden aan het woord. Vandaag Slager Andringa.

Slager Andringa heeft een druk jaar achter de rug. Waar je voorheen via de Spar de slagerij binnen kon lopen, daar hebben ze na een verbouwing nu een eigen ingang. “Het is heel goed ontvangen door onze klanten. Vanaf het begin liep het goed.”

De verandering betekende een grote stap voor Amanda (50) en Enno (51) Andringa. “Het was makkelijker gezegd dan gedaan. Het is toch afwachten hoe het uitpakt. We hebben twaalf mensen in dienst, daar heb je zorg voor. De prognose was aanvankelijk dat we minder zouden gaan draaien. Maar dat is (gelukkig) nog niet aan de orde geweest. We komen zelfs medewerkers tekort.” De stijgende lijn heeft meerdere redenen. “De slager in Callantsoog ging dicht. Dat heeft nieuwe klanten opgeleverd. Er komt ook een ander publiek naar binnen. Mensen gaan nu bewust naar de slager. Naast de slagerij, beleveren we ook nog supermarkten in Wieringerwaard, Slootdorp en Abbekerk, en in de zomer komen daar nog campings Callassande en Tempelhof bij.”

Randartikelen

De slagerij heeft randartikelen in het assortiment en dit loopt bijzonder goed. “We verkopen heerlijke kazen van Klaverkaas. Een klein assortiment kipproducten van poeliersbedrijf Thaam Dam. We verkopen in de zomer vers geplukte aardbeien van de familie Groot uit Hoogwoud. Daarnaast hebben we nog aardappelen van b(r)oer David Andringa. Voor de hartige trek nootjes en borrelpakketten, en eieren. Wij hebben dit gedaan onder het motto: wat wij lekker vinden, dat vindt de klant ook vast lekker.” Andringa is actief op Facebook. “Dat doen we om mensen te triggeren.”

Kijk voor meer informatie op: https://andringa.uw-slager.nl

FOTO: André Sonderman

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info