Vierde plaats voor Coen Donker op jeugd NK

Het Nederlands kampioenschap jeugd MTB is afgelopen zaterdag gehouden. Westland Wil Vooruit had een lang technisch, maar uitdagend parcours uitgezet. Drie rock gardens, bruggen, obstakels van bielzen, drop-off, etc.

De start was erg lang over asfalt met aan het einde een draaipunt retour over gras waar in diverse categorieën valpartijen voorkwamen. Een rondje duurde ongeveer tien tot twaalf minuten met veel technische bochten. Vanuit ’t Zand waren er twee renners ingeschreven in twee verschillende categorieën.
Categorie 6: Coen Donker startte wederom met een grote groep van 36 deelnemers. Coen kwam goed uit de startblokken en reed met drie jongens voorop. Coen zat in de kopgroep van vier deelnemers en in de derde ronde ging het tempo omhoog. Coen heeft maximaal gereden en finishte als vierde wat zijn beste NK prestatie tot nu toe is.
Categorie 7: Binck Burger startte in een sterk veld met 26 deelnemers. Hij had een goede start en kwam goed de eerste bocht door waar vele vielen. Door de duur en het technisch parcours moest Binck hard fietsen om plaatsen te veroveren. Hij heeft prima gereden en finishte als twintigste op dit NK.

coen-donker-nk-2016-oktober-1

coen-donker-nk-2016-oktober-2

coen-donker-nk-2016-oktober-3

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info