De Pen is bij… Nelly Hoekman-Klaver

(geplaatst op 6 april 2011)

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De pen is deze keer bij… Nelly Hoekman-Klaver.
“Jan allereerst bedankt voor het doorgeven van de pen aan mij. Ik ben geboren in de Stolpen, waar we een groot gezin hadden in klein wit huisje op de Belkmerweg. Acht kinderen en ook opa Klaver heeft 25 jaar bij ons ingewoond. Ik heb in ’t Zand op de kleuterschool en basisschool gezeten. Van jongs af aan altijd gehandbald bij Geel-Zwart. Ja, dat krijg je als al mijn broers en zussen bij Geel-Zwart sporten. Na de geboorte van zoons John en Rick ben ik tennis erbij gaan doen. Toen ik zestien jaar was ging ik op mijn brommertje door de hele Zijpe om mijn werk als gezins- en bejaardenverzorgster te doen. Nu ben ik al bijna 26 jaar werkzaam in De Jonge Prins, waar ik bijna alle Zandtemers wel voorzien heb van een lekkere borrel. Ja, ik hoor daar ondertussen bij het interieur zeg ik wel eens. Ik zeg het bijna nooit maar ik ben trots op mijn twee jongens die allebei afgestuurd zijn op de universiteit en nu beide een goede baan en leuke vriendinnen hebben. Ik heb het erg naar mijn zin in ’t Zand, in mijn privé, werk en sport.”
Vragen en antwoorden
Hoe lang ben je al Zandtemer?
Ik ben getrouwd in augustus 1980. Toen kregen we een huurwoning aan de Julianastraat 4 in ’t Zand toegewezen. Net na de geboorte van John zijn we verhuisd naar de Pastoor Velzenboerstraat en daar wonen we al weer 27 jaar met veel plezier.
Wat bevalt je aan ’t Zand?
Het hele sportgebeuren, het sociale van het dorp en dat we elkaar nog gewoon groeten.
Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?
Het huis waar ome Adriaan en tante Jo Pater wonen. Dat is zo’n mooi stekkie met het Noordhollands kanaal en de Vlotbrug, als hij het tenminste doet en niet openstaat. En mijn eigen grote eettafel in mijn verbouwde huis. Verbouwd door Koert en Klos.
Wat is je mooiste herinnering?
Het vroegere WBO gebouw en de oude lagere school, waar nu onze huizen gebouwd zijn. Op deze plek heb ik jaren terug mijn liefde ontmoet en natuurlijk de geboorte van mijn twee boys. Een leuke herinnering is ook dat Jan Wartenhorst me kwam ophalen, als ik ergens in de Zijpe stond met pech.
Waar kan je onder meer van genieten?
Genieten doe ik van de voetbal, handbal kijken bij Geel-Zwart, een lekker potje tennissen en handballen met de meiden. Achter het huis of aan de grote eettafel zitten met leuk gezelschap en een borrel, liefst met de drie mannen en de twee meiden. En natuurlijk staan kletsen met dorpsgenoten. Zoals iedereen weet ben ik daar niet vies van. Verder bedienen bij het Bregmantoernooi, een gezellig toernooi, bij de oudjes in de middag, als zoon John twee keer in de week vanuit Amsterdam komt eten voor de training van Geel-Zwart, als Rick en Daphne 15 april weer veilig vanuit Zuid-Afrika op Schiphol staan. Ik kan ook genieten van zomers op de fiets stappen om lekker naar het strand te gaan, de hele middag dom leggen en niets zeggen, daarna bij Klavertje 4 een rosébiertje nuttigen.
Wat mist ’t Zand?
Openbaar vervoer en een punt waar je Staatsloten kan kopen. Ik speel namelijk al jaren met mijn broers mee.
Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Problemen met ziek en zeer, anders wil ik gewoon lekker doorslapen.
Als ik aan ’t Zand denk, dan…
Het vele sportgebeuren, activiteiten, saamhorigheid in blijde en droevige tijden; iedereen, bijna, alles weet van elkaar. En als ik aan ’t Zand denk, denk ik aan de irritante bloembakken op de Keinsmerweg en de vele dingen waar een klein dorp groot in kan zijn.
De pen gaat naar Zandtemer… omdat?
Trudy Deutekom. Ik heb bewondering voor haar wat ze doet voor het dorp en de kerk. Ze is ook nog vrijwilligster in Magnushof. Petje af voor Trudy.
Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info