’t Zandkasteel blij met nieuwe locatie

Zakenclub ’t Zand organiseert sinds 1998 de verkiezing Ondernemer van het Jaar onder haar leden. Elk jaar selecteert de zakenclub vier ondernemers die strijden om deze felbegeerde prijs. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Zakenclub ’t Zand op woensdag 6 januari 2016 wordt bekend gemaakt wie tot ondernemer van het jaar 2015 is gekozen en zo de opvolger wordt van EMT. Op de site van tzand.info worden de vier genomineerden uitgelicht. Vandaag: Kinderdagverblijf ’t Zandkasteel.

Kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang (bso) ’t Zandkasteel heeft in juni dit jaar het nieuwe onderkomen aan Keinsmerweg 2 in gebruik genomen. Eigenaressen Simone Snip (37) en Nicole de Waard (34) zijn blij met de keuze. “In oppervlakte zijn we verdubbeld en dat zorgt voor meer speelruimte voor de kinderen”, zegt De Waard.

Zij vervolgt: “Het is voor de kinderen erg prettig. Door de vele ramen is het heel licht binnen en dat is fijn werken en spelen. We hebben nu meer ruimte voor de opvang van kinderen. In ons oude onderkomen zaten we bijna vol en daar is nu geen sprake van. De locatie is daarbij een bijkomend voordeel. Het ligt centraal en middenin het dorp.”

Uk & Puk
’t Zandkasteel werkt met Uk & Puk. Dit is erkend met het VVE-certificaat (voor- en vroegschoolse educatie) en wordt spelenderwijs toegepast om kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling ter voorbereiding op het basisonderwijs. De Waard: “We werkten al langer met deze methode, maar zijn sinds een jaar gecertificeerd. Onze medewerkers zijn hiervoor opgeleid en we moesten aan een aantal eisen voldoen. We hebben nu ook ruimte voor peuters. Dankzij een nieuwe wet bij de gemeente Schagen krijgen peuters waarvan de ouders geen kinderopvangtoeslag ontvangen via de gemeente een subsidie waardoor ze ook bij ons terecht kunnen.” Alles bij elkaar is het een bedrijvig jaar geweest voor het team van ’t Zandkasteel. Voor meer informatie: www.kdvtzandkasteel.nl.

Genomineerde 't Zandkasteel 1

Genomineerde 't Zandkasteel 2

FOTOGRAFIE ANDRÉ SONDERMAN

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info