Terugblik op 38ste Jb. Bregman biljarttoernooi

Het jaar 2016 nadert zijn einde. Tijd dus voor een korte terugblik, voor ons in het bijzonder op het 38ste Jb. Bregman biljarttoernooi. Een prachtig toernooi waaraan 142 biljarters deelnamen.

Wethouder Jelle Beemsterboer van de gemeente Schagen, waartoe Zijpe nu immers behoort, verrichtte de opening en vervolgens stond het toernooi, zoals eigenlijk gebruikelijk kunnen we wel zeggen, bol van de spanning. Want wie wil er nou niet een jaar lang Zijper biljartkampioen zijn. Ondanks de verbeten strijd overheersten echter de gezelligheid en sportiviteit, ’s middags bij de senioren (68 jaar en ouder) en ’s avonds bij de junioren (50+).

De afsluitende zondagmiddag stond bijna geheel in het teken van de finales. Bijna, want we stonden stil bij het feit dat Gerrit Bijvoet, Piet van Schaik en Gerard Hobma voor de 25ste keer meededen. Jan van der Poel werd in de bloemetjes gezet als 500ste unieke deelnemer aan het toernooi. Jongste deelnemer was Herman Christoffels uit Callantsoog en de oudste Henk van Dijk uit ’t Zand. Er werden buitengewoon spannende partijen gespeeld waarbij menig zweetdruppeltje vloeide en waarvan het publiek optimaal genoot. Bekwame tellers en schrijvers zorgden ervoor dat alle partijen in goede banen verliepen. Uiteindelijk mochten de heer Pieter van der Weij uit ‘t Zand (bij de junioren) en de heer Mees Dapper uit Burgerbrug (bij de senioren) de kampioensbeker in ontvangst nemen uit handen van wethouder Ben Blonk. Beide heren mogen zich nog een paar maanden Zijper kampioen noemen. Want het bestuur en de contactpersonen in de verschillende dorpen zijn al weer druk doende met de organisatie van het 39ste toernooi.

Het aanstaande toernooi wordt gespeeld van donderdag 16 maart tot en met zondag 19 maart 2017. Wij raden u aan deze datum alvast in uw agenda te noteren. Want we zien u dan graag allemaal weer terug bij het toernooi dat eigenlijk ook een soort van reünie is. Een reünie van Zijpenaren, want dat blijft het. Maar let op: er treedt weer, zoals eerder al aangekondigd, een belangrijke verandering op. Vanaf 2017 wordt de leeftijd naar de avond aangepast van 50 tot en met 68. Op de middag wordt dus gespeeld vanaf 69-jarige leeftijd.
Als voorproefje op het aanstaande toernooi kunt u alvast een kijkje nemen op www.jbbregman-toernooi.nl, voor foto’s en uitslagen van het afgelopen jaar.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info