Timmerfabriek Doedens wordt vanmiddag Hofleverancier

Timmerfabriek Doedens viert vandaag (vrijdag 4 juli) het honderdjarig bestaan. Dit feest krijgt een bijzonder moment. Want ‘Zijne Majesteit de Koning heeft besloten het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ toe te kennen aan de Timmerfabriek Doedens B.V..’ Burgemeester Marjan van Kampen zal rond 15.30 uur het Wapenschild onthullen en de daarbij behorende oorkonde uitreiken.

Dit alles vindt plaats bij de Timmerfabriek Doedens, aan de Koning Willem II -weg 8 in ´t Zand, tijdens een feestelijke receptie van 14.00 – 18.00 uur. Ongetwijfeld zal bij deze feestelijkheden worden teruggekeken op honderd roerige jaren.
Timmerfabriek Doedens werd op 1 juli 1914 opgericht door Willem Doedens en compagnon Lau Schilder. Als firma Doedens & Schilder bouwden zij een zeer goede naam op in de regio. Schilder stapte na vele jaren uit het bedrijf en meerdere generaties Doedens hielden met hard werken de goede naam hoog. Aan het einde van de jaren 1960 verdween de aannemerij en concentreerde het bedrijf zich op de fabricage van houten kozijnen. In 1989 werd de huidige directeur Jeroen Doedens mede-directeur en eigenaar. Vier jaar later verhuisde timmerfabriek Doedens naar het huidige adres op het industrieterrein van ’t Zand. In 2012 werd G.J. Mosch mede eigenaar en -bestuurder.
De fabriek produceert houten kozijnen, deuren en ramen voor nieuwbouw en renovatie van woningen en utiliteitsbouw, duurzaam en gecertificeerd door KOMO.
Op 4 juli a.s. komt er een bijzonder certificaat bij, een ereblijk voor het honderdjarig bestaan. Het Predicaat Hofleverancier is dan ook een grote onderscheiding voor het bedrijf. Jeroen Doedens, de huidige directeur, is verheugd dat hij in aanmerking is gekomen voor het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier” en dat het eeuwfeest wordt gevierd onder zijn leiding. Het is het eerste bedrijf in de nieuwe gemeente Schagen dat het Predicaat Hofleverancier mag voeren.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info