Update 275 jaar ’t Zand

De eerste Sportvriend van het nieuwe seizoen komt er aan, maar het feestjaar is al vele maanden aan de gang. We hebben al zoveel fantastische evenementen achter de rug met toch wel de Feestweek als hoogtepunt. Wat was dat een feest zeg; in alle opzichten. Het weer was goed en daarmee kwamen de buitenevenementen uitstekend uit de verf én waren de prachtige straatversieringen voor iedereen op elk geschikt moment te bewonderen. Het enthousiasme van heel het dorp werkte zeer aanstekelijk op elkaar waardoor iedereen in de beste stemming was. Foto’s van de Feestweek zijn terug te vinden op www.tzand.info.

De Feestweek was ook de laatste daad rondom het feestjaar van onze, ondertussen vertrokken, Nadine. Zij is een geweldig avontuur aangegaan in Noorwegen met manlief en hun 2 dochters. Van hieruit bedanken wij haar voor al haar enthousiasme en inzet en wensen we het hele gezin veel succes in Noord-Europa!

We naderen de nazomer en de herfst en dat betekent dat we nog maar een paar maanden te gaan hebben in dit feestjaar. Maanden waarin nog enkele fantastische evenementen worden georganiseerd. Hieronder meer daarover…

Pleinfeest 275 (9 september; 16:00-20:00)
Het thema van het jaarlijkse pleinfeest is dit jaar 275 jaar ’t Zand. De ingrediënten voor deze gezellige middag zijn:

  • Oud-Hollandse spelletjes
  • Heerlijke Zandtemer gerechten
  • Muzikale omlijsting door Popkoor ’t Zand

Geef je op voor €7,50 per persoon bij Bakkerij Slijkerman of de SPAR.

275 Darttoernooi (9 september; avond)
In de grote zaal van de Multitreffer vindt op zaterdagavond 9 september het grootste darttoernooi plaats dat ooit is gehouden in ‘t Zand. Georganiseerd door onze plaatselijke dartvereniging zullen vele darters strijden om de titel en de prijzen; de hoofdprijs is een geldprijs van 275 euro.
Opgeven/inschrijven gebeurt op de avond zelf vanaf 18:00u en de deelnamekosten zijn 5 euro.

Huisvlijt Kunst en Verzamel Tentoonstelling.
Op 9-10 en 16-17 September 2017 is er in onze Parochiekerk weer een Tentoonstelling. In 2013 is dat ook een groot succes geweest en we willen dit in het kader van 275 jr ’t Zand weer herhalen.

De Tentoonstelling is heel divers, schilderijen, beelden, haakwerk,quilten,3d knipwerk, oude ansichtkaarten, schaatsen verzameling, schoenlepels verzameling, Foto’s uit Indonesië, Westfriese klederdracht, kantklossen en kralenbreien, verzameling kleine trekkertjes, stoelen matten,etc.

De openingstijden van de Tentoonstelling zijn, zaterdags 10.00 uur tot 16.00 uur

En zondags van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Zet de datum van het 2de en 3de weekend in September alvast in Uw agenda om deze Tentoonstelling te bezoeken!!

Info bij jpc.tol@quicknet.nl

Straatgolf (23 september; 13:00-16:00)
Straatgolf in ’t Zand ter ere van 275 jaar ’t Zand. In teams van 3 personen gaan de deelnemers langs 11 ludieke holes in heel het dorp. De holes worden gemaakt en ‘beheerd’ door de 11 deelnemende straten. Bij de ene hole maak je gebruik van een golfclub om de taak te voltooien en de andere hole een voetbal of misschien zelfs een knikker. Laat je verrassen!

Geef je nu op middels een email naar tzand275@gmail.com met daarop de naam van je team, de teamleden (3 personen) en de aanvoerder.

Historische wandeling (15 oktober; 13:30-16:00)
In 2014 kreeg Dirk Smit het verzoek van de Historische Vereniging Zijpe om een historische wandeling door ’t Zand op poten te zetten. Het moest wel historisch kloppen en het lukte ook om er wat historische humor in op te nemen. Er was een route van ongeveer twee uur met wat uitloop geboren. De eerste keer deden er ongeveer 50 mensen mee. Op verzoek van het comité 275 jaar ’t Zand komt de wandeling op de derde zondag van oktober (15 oktober) op de kalender.

Start om 13.30 uur bij de kerk, opgeven bij Dirk Smit (0224-591359).

Spooktocht (28 oktober; 18:30-21:30)

28 oktober, de spannendste avond van 2017 komt angstaanjagend snel dichtbij. In de onbekendste buurt van ons dorp staat iets spookachtig spannends te gebeuren op deze zaterdagavond. Bij schamel maanlicht zal een bijzondere tocht u brengen door stille landerijen en langs ruisend riet met opborrelende slootjes. Door krakende deurtjes treedt u binnen in authentieke boerderijen en komt terecht in bizarre situaties. Om uw weg te vervolgen over schamele bruggetjes en langs schimmige bosschages. Niets is wat het lijkt en het onverwachte dreigt…

Wie durft deze tocht van ca. 2 uur wandelen te beleven?

  • De spooktocht is geschikt vanaf 12 jaar voor een ieder die goed ter been is.
  • De deelnemersbijdrage is € 2,75 pp.
  • De tocht zal gestart worden in groepjes van max. 8 personen tussen 18:30 uur en 21:30 uur.

 

 

logo spooktocht

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info